Nieuws


KSN – Paastriduüm

Vanaf Witte donderdag tot en met Paaszondag (9 t/m 12 april), zal er weer een Paastriduüm plaatsvinden voor jongeren/studenten in Nijmegen! Je bent welkom als je al aan het studeren/werken bent of bijna gaat studeren en tussen de 17 en 30 jaar oud bent. Deze Paas driedaagse wordt georganiseerd door Katholieke Studenten Nijmegen (KSN) en we zullen in de Maria Geboortekerk te gast zijn. Wil je Pasen dieper en bewuster beleven, naar interessante lezingen luisteren en vrienden maken of terugzien? Vul dan snel de vragenlijst hieronder in!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2QO2ly3i5TVVKa8nKwS5dJ0f3mAN1nAtBkSP1amlshdp7uw/viewform?vc=0&c=0&w=1


KSN – Gala

Zaterdag 15 februari a.s. van 21:00 tot 01:00 in De Hemel, Nijmegen

Na het grote succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een gala georganiseerd door KSN! Vorig jaar hebben we een mooi feest gehad met ongeveer 60 (katholieke) studenten uit heel Nederland. Dit jaar hopen we op net z’n mooi feestje met jou erbij.
Meld je snel aan via dit formulier – https://forms.gle/psX1GycJ1MBuVE2U6. De eerste 50 gasten betalen namelijk €25,- pp., daarna betaal je €28,- pp. Dat is onbeperkt bier (ook speciaalbier), wijn, fris en warme dranken en hapjes.

Graag tot dan!


Start van het nieuwe jaar

We staan weer op de intromarkten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Aarnhem en Nijmegen, dus misschien komen we je daar tegen, spreek ons maar aan!

Op 5 september starten we het jaar officieël met een openingsborrel in de kelders van de Maria Geboortekerk om 20.00, wees welkom!


04/06/2019

KSN-weekend!

Oh man, ik heb nog steeds spierpijn in mijn buik van het lachen en in mijn armen van het zwemmen. Wat een weekend! Ik vond het fantastisch en ik heb veel mensen die meegeweest zijn op het KSN ledenweekend enorm zien genieten. Het weer was natuurlijk fantastisch en de organisatie had zijn uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat we ons geen moment hoefden te vervelen. We begonnen het weekend met een aanbidding (wat is nou een mooiere manier om een weekend te beginnen?!). Tinka kwam spreken over de Kerk, we hebben spellen gespeeld, gedanst, gezwommen en bruin geworden in de zon, er was een heuse cocktailbar en een heerlijke BBQ. Zelfs een heus skelter tournament! Wie de KSN ledenweekend beker heeft gewonnen was me niet helemaal duidelijk (helaas niet mijn team), maar de beker zal een mooie plek vinden in de kelder. Er zijn goede, diepgaande gesprekken gevoerd en er zijn super mega slechte grappen gemaakt waar we hard om konden lachen. Ik kijk met een enorm voldaan gevoel terug op het weekend.

Heel veel dank aan de weekendcie!

Deze week gaan we bidden voor onze stad op woensdag ochtend na het ontbijt. We zien jullie graag om 9 uur in de Studentenkerk, waar we blijven tot 11 uur. Donderdag is na de kring weer een borrel vanaf ongeveer 21.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom!
This week we are going to pray for Nijmegen in the morning of tomorrow, we will start with breakfast at 9am and we will pray until 11am. This Thursday after our circle there is a drink at 9pm, where everyone is invited to come!

Ook wil ik jullie aandacht vragen voor de pinkstermaaltijd van CSN. Deze vindt dit jaar plaats op 12 juni. Samen met de leden van de andere lidverenigingen van CSN kun je genieten van lekkere frietjes of patat (don’t judge) en een snack. Daarna zullen we een spel met z’n allen spelen. En we sluiten de avond af met een fantastisch feest!
Geef je gauw op via deze Google Docs link (want geen inschrijving is geen friet of patat): https://docs.google.com/forms/d/10HFwUcSPzQ5mWbtE_CqLt1uE-3nLWxibPYlepuUdOuo/edit

Tot donderdag!


27/05/2019

Waalstrandje dan

Zwoele zomeravonden op het Waalstrandje, daar hebben we het hele jaar naar uitgekeken! Kratje bier achterop, KSN vest aan, plassen in de bosjes met uitzicht op de ondergaande zon achter de Waalbrug, koekjes met zand eten en spelen met een modderige rugbybal. Je voelt het al aan: deze perfecte avond beleefden we donderdag, want in de kelder zitten was echt zonde van het mooie weer! Toen het echt kouder werd verplaatsten we ons naar het mannenhuis, om ons op te warmen rond de vuurkorf. Uiteraard werd onze grote vriend Corry ingeschakeld om ons nog te voorzien van heerlijke hapjes!

Deze donderdag is er geen activiteit, maar in het weekend gaat het dak eraf! Vanaf vrijdagmiddag zijn we namelijk te vinden op ledenweekend in Helmond. Het wordt in ieder geval ontzettend mooi weer, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken!

Als onderdeel van de gebedsketting van Perplex gaan we op woensdag 5 juni van 10 tot 11 uur bidden in de Studentenkerk voor onze stad Nijmegen. Om 9 uur staat er een ontbijt klaar voor degenen die mee willen bidden! Zeg even of je wilt komen, dan zorgen we voor genoeg broodjes en koffie/thee!

This Thursday, there is no activity planned. Because we are a part of the prayer’s chain of Perplex, we are going to pray for our city Nijmegen. This is on Wednesday the 5th of June from 10-11am at the Student Chaplaincy. There will be breakfast at 9am for who wants to join, so please tell if you want to come, then we will have enough buns and coffee/tea.

Geniet van het weer!


21/05/2019

Zomer komt dichterbij!

De mis & diner commissie heeft haar taak erop zitten. Afgelopen donderdag was namelijk de laatste editie van deze activiteit. In de studentenkerk vierden we de mis en werden we uitgedaagd door kapelaan Harm om eens te kijken naar concrete punten in ons leven waarop God aanwezig was. Wanneer ontving je bijvoorbeeld je doopsel, vormsel, etc.? Hierover nadenken kan je helpen om inzicht te hebben in de groei van je relatie met God!

Zondag reisden de KSN Smash Brothers naar Leidschendam om eens aan de rest van katholiek Nederland te laten zien hoe we in Nijmegen volleybal spelen. Helaas werd er geen prijs in de wacht gesleept (dichtbij waren we wel…), maar het was een enorm gezellige dag. Op naar het voetbaltoernooi!

Zoals je in het activiteitenoverzicht kunt zien, zijn er dit jaar nog maar 6 activiteiten ☹ Eén daarvan is het super gave KSN weekend. Ik heb de organisatie even gesproken en kijk daarom enorm uit naar dit weekend om het jaar goed af te sluiten.

Als laatste wil ik jullie een hele fijne week wensen, allemaal heel veel succes met studeren en/of werken. Denk ook aan voldoende rust voor jezelf en tijd voor de Heer in deze stressvolle periode aan het einde van het jaar. Hopelijk ontmoeten we elkaar donderdag bij de borrel. Als je een leuk spelletje hebt, neem die vooral mee!
This Thursday we’ll have a drink at the Maria Geboortekerk, this will start at 9pm. If you have a good game to play, please take it with you! See you Thursday!


15/05/2019

‘Studentenvereniging Katholieke Studenten Nijmegen’

Oef, broodjes shoarma zijn zoooo lekker! Mee eens? Donderdag bij de mis & diner staat dit op het menu! De mis begint om 18.30uur en vindt plaats in de Studentenkerk!

Afgelopen donderdag luisterden we tijdens de Collegetour naar pastor Rikhof. Hij vertelde over de rol van kunst in het geloof. Naar aanleiding van de voorbeelden die hij gaf kan ik begrijpen hoe belangrijk kunst kan zijn om te dienen als bron van geloof. Hij benoemde nadrukkelijk dat we ook kritisch mogen/moeten zijn op kunst. Er werden ook voorbeelden ingebracht door het publiek wat leidde tot een levendige discussie. Daarna volgde een heel gezellige borrel, inclusief units uit de oven, die nog tot laat voortzette.
Eerder op de avond werd het voorstel om de statutaire naam van onze vereniging aan te passen aangenomen. Het bestuur is heel blij dat we deze stap hebben kunnen maken! Heel veel dank voor de ondersteuning hierbij door alle leden. Onze naam is nu eindelijk gewijzigd van ‘Studentenvereniging LIFT’ naar ‘Studentenvereniging Katholieke Studenten Nijmegen’!


07/05/2019

Borreltijd

Na een week vakantie beginnen de laatste loodjes voor de zomervakantie. Het is slechts een kwestie van weken aftellen en voor je het weet zit je alweer te ploeteren voor je tentamens of eindscriptie om je voor te bereiden op een fantastische vakantie. Dat betekent helaas ook dat het KSN jaar nog maar een kleine twee maanden duurt. Gelukkig staan er nog leuke activiteiten op ons te wachten!

We zijn niet alleen bezig met een goede afronding van dit jaar, maar ook met een goede start voor volgend jaar. Daar hoort een fris en fruitig nieuw bestuur bij. Er wordt daarom ook hard gezocht naar mensen die opstaan om verantwoordelijkheid te dragen voor het voortbestaan van onze vereniging! Ook wordt het tijd om KSN te gaan promoten bij studenten die komend jaar naar Nijmegen komen. Misschien heb je vrienden of vriendinnen, broers of zussen die graag een keertje zouden komen kijken. Weet dat ze altijd van harte welkom zijn bij onze borrels of activiteiten.
Zo zorgen we er samen voor dat de ontmoeting tussen katholieke jongeren plaats kan blijven vinden.

Komende donderdag vindt er weer een gezellige borrel plaats in de kelders van de Maria Geboortekerk, waarbij je natuurlijk van harte uitgenodigd bent! Dit begint omstreeks 21.15.

Thursday the 9th of May there is a drink again at the basements of the Maria Geboortekerk, feel free to join us! This will start approximately at 21.15.

Tot donderdag!


01/05/2019

Paas driedaagse

Velen van jullie waren erbij en mede hierdoor is dit tot zo’n succes geworden, onze Paas Driedaagse die we voor het eerst organiseerden! We kunnen de P3Dcie niet hard genoeg bedanken voor dit mooie, diepe en heel gezellige weekend. Naast een boel gezelligheid, hebben we een mooie kruisweg gelopen in de Heilige Landstichting, hebben we mooie vieringen en lezingen gehad en hebben we van het fantastische weer kunnen genieten. Bedankt voor jullie komst en hopelijk tot volgend jaar weer bij de Paas Driedaagse!

Komende donderdag is er helaas geen activiteit, in verband met de meivakantie van velen, maar volgende week hebben we weer een gezellige borrelavond in onze eigen kelders! Wees welkom vanaf 21u.
This Thursday there is no activity, because of the vacation of many members. Next week, though, we have a drink in our own basements at the Maria Geboortekerk in Nijmegen! Please feel invited from 9pm.


09/04/2019

Poolen!

De tentamens zullen voor de meesten van ons weer (bijna) achter de rug zijn, dus laat die volle bak zon maar komen! Dit weekend was bijvoorbeeld weer heerlijk. Voor alle mensen die nog een weekje in de bieb moeten presteren: heel veel succes!

Afgelopen donderdag kwamen twee mannen van onze Nijmeegse medechristelijke vereniging NSN het songfestival promoten. We hebben hen natuurlijk even laten zien hoe een echte KSN borrel er aan toe gaat, dus we speelden verstoppertje in het donker. De dagen worden langer, dus je hebt meer tijd om leuke dingen te doen! Mocht je om extra activiteiten verlegen zitten, blijf dan vooral op onze Facebook kijken.

Eén ding dat je zeker niet mag missen is het symposium over de katholieke identiteit van onze universiteit dat plaats zal vinden op woensdag 17 april. Joppe, Lisa en Albert zijn hier namens onze vereniging heel druk mee bezig geweest en het zou goed zijn om daar met zoveel mogelijk KSN’ers te laten zien dat deze identiteit waardevol is voor ons.
Voel je dus van harte welkom!

Verder gaan we donderdag bij House of Billiards gezellig met elkaar poolen. Laat vooral zien wat je bij onze eigen pooltafel voor skills hebt ontwikkeld of leer hier de basisbeginselen. Het begint om 20.00 en we verzamelen ook voor de House of Billiards in Nijmegen.
This Thursday we are going to pool at the House of Billiards! Show off with all your pool skills what you’ve learned at our own pooltable or learn how you should pool. We gather at 8pm at the House of Billiards in Nijmegen.


04/04/2019

Prima tijdsbesteding

Hoe vaak ben je maandag al bij de neus genomen? Op 1 april moet je altijd een beetje extra op je hoede zijn met wat er tegen je gezegd wordt en sommige nieuwtjes met een korreltje zout nemen. Dat is mijn advies om deze dag goed door te komen.

Met 7 man gingen we afgelopen donderdag op pad met Jouw Nijmegen om klussen te klaren voor mensen die een klein netwerk en weinig geld hebben. Zo is er een plafond mooi wit gemaakt, een deur geschilderd en een tuin opgeruimd. De evaluatie vond plaats op de beste plek om te evalueren: McDonalds. Het was een erg gezellige avond en ik wil iedereen heel erg bedanken die meegewerkt heeft!

Ook waren een aantal van ons bij de lezing van Eureka met als spreker Carlo Beenakker. Uit de gehoorde reacties bleek ook dit een prima besteding van de donderdagavond.

Aankomende donderdag is er weer een borrel vanaf ongeveer 21.00 uur. Ik hoop jullie daar te zien! Het lijkt me goed om bij KSN even te ontstressen in deze drukke tentamenperiode.

Everyone is invited to have a drink at our basements in the Maria Geboortekerk this Thursday and the drink starts at 9pm. We hope to see you there! It is probably for all of us good to relax a bit in these stressing examperiods.

Tot donderdag!


26/03/2019

JouwNijmegen/Eureka?

Afgelopen donderdag was weer een heel interessante en gezellige kringavond: wat vinden wij waarvan qua standpunten over de kerk seksualiteit, seksualiteit in de samenleving en hebben we zelf nog vragen? Dit kwam allemaal aan bod en we konden onze vragen anoniem stellen aan pastoor Harm, die voor het laatste gedeelte ons kwam verrijken met zijn kennis. Zoals altijd was de borrel erna weer gezellig en werd er zelfs nog even getracht of we toch die wedstrijd Nederland – Wit-Rusland konden volgen.

Voor komende donderdag zijn er 2 opties:
-Het staat vast! Aankomende donderdag zullen we weer de handen uit de mouwen steken om mensen te helpen die dat nodig hebben! Een goede daad in de vasten, ik hoop dat we met een grote groep aan de slag kunnen om muren te verven, een tuin op te ruimen en te laten zien dat we klaarstaan voor onze medemens. Let op: we verzamelen om 18.45 bij de Studentenkerk!
-Komende donderdag is ook de eerste avond georganiseerd door Eureka. Hierbij komt Carlo Beenhakker, winnaar van de Spinozaprijs, ons vertellen over Wetenschap en Geloof, waarna we achteraf vragen kunnen stellen. Het belooft een heel interessante avond te worden! Dit begint om 20.00 en is in Trianon.

There are 2 options for coming Thursday to make your evening:
-After the success of last year, we will help JouwNijmegen again! A good deed in this Lent, we hope we can help with many people to paint walls, to tidy up a garden, and to show that we care about our fellow humans. Pay attention: we gather at 18.45 at the Student Chaplaincy!
-Coming Thursday is also the first evening organised by Eureka. Carlo Beenhakker, winner of the Spinoza Price, will give us a lecture about Science and Faith, after which we can ask questions. This will be a very interesting evening! This evening will start at 8pm and is at the Trianon.


20/03/2019

40dagentijd

Afgelopen donderdag luisterden we tijdens een CollegeTour naar het inspirerende verhaal van Paul en Sandra. Het thema ‘seksualiteit’ leidde tot interessante discussies en vragen, die in een goede sfeer besproken konden worden. We zijn hen erg dankbaar voor hun openheid en eerlijkheid! Er werd nog tot laat nagepraat, zo laat zelfs dat het Cultuurcafé al gesloten was. De borrel bewaren we dus maar even voor aankomende donderdag.
Deze week vind je hier onder een boodschap van onze geestelijk leidsman, kapelaan Harm, over de 40-dagentijd. Zeker de moeite waard om even naar beneden te scrollen dus! Lees en overweeg ook de bestuursvacatures, en bestudeer de activiteitenagenda met aandacht, zodat je niets hoeft te missen! En als je dan toch bezig bent: help ons mee met de promotie van de Paasdriedaagse! Trek de mensen die je mee wilt hebben nog eens aan de mouw of gooi wat folders rond in je kerk, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Aankomende donderdag is na de kring weer een borrel, wij hopen jullie allemaal te zien!
Coming Thursday we have drinks again, starting at 9pm, where we hope to see you!

————————————————————–

Woordje van Harm

Vastentijd: lastig of vreugdevol?

Over iets meer dan een maand vieren we Pasen, maar tot die tijd zitten we in de 40-dagentijd. Misschien vinden we dit een lastige tijd: 40 dagen iets niet doen “of niet mogen” of “verplicht” meer tijd te nemen om te bidden of om goed te doen voor anderen. Maar waarom zouden we eigenlijk blij moeten zijn met deze 40-dagen?

We noemen het niet voor niets een heilige tijd of een heilzame periode. Met Pasen vieren we natuurlijk dat Jezus leeft maar ook dat Hij ons vrij maakt. Maar waar zijn wij niet vrij; of als je de vraag anders stelt: aan welk punt van ons zelf zouden we willen werken om te groeien als persoon om nog meer als christen in de wereld te kunnen leven? Dus waarin ligt onze bekering.

God wil ons vrij maken: onszelf laten zijn zonder dat we “last” hebben van allerlei dingen die niet echt belangrijk zijn in ons leven. Ik daag jullie halverwege de 40-dagentijd uit: Welke karaktereigenschap of iets wat je doet of niet doet wil je graag veranderen? Waarmee daag jij jezelf uit om te laten zien dat je in staat bent om te kiezen in wat je doet of niet doet? Dit doen we ook in de Paaswake, want we vernieuwen onze doop en kiezen opnieuw voor God. We willen dan uitspreken dat we ons leven met God willen voortzetten en erna streven om christen in de wereld van vandaag te zijn. Veertigdagen is niet 7 weken jezelf iets verbieden maar er voor te kiezen om dat te doen waarvan je weet dat het je helpt om God te volgen en zelf vrij te worden om te kiezen voor dat wat goed is.

Succes en een mooie weg naar Pasen.


11/03/2019

Seksualiteit

De kring is begonnen met de serie Catholicism. Na het overwinnen van de technische mankementen van de kelder speelden we de eerste aflevering vlekkeloos af. Erg inspirerend, dus als je Netflix hebt uitgespeeld is dit misschien een goede aanrader!
Tijdens de borrel kwam Happietaria ons enthousiast maken voor de vacatures van het kernteam komend jaar. Vanaf september zullen de voorbereidingen van het pop-up restaurant voor het goede doel weer van start gaan. Op 18 maart om 19.30uur kun je naar de bijeenkomst komen voor meer informatie. Het is een super leerzame, gezellige en waardevolle ervaring!

Gister vond in Nijmegen een leuke ontmoeting tussen KSN en Jongeren Bisdom Den Bosch plaats. Met een hoop creatieve opdrachten en diepgaande gesprekken was de verdiepingsdag ‘Tune your identity’ zeer geslaagd.

Deze week staat de Collegetour over seksualiteit op het programma van donderdagavond. De lezing zal plaatsvinden in de Studentenkerk om 20.00. Hierbij zal een jong, getrouwd stel komen spreken over seksualiteit en hoe zij hiermee omgegaan zijn in hun huwelijk en in de periode hiervoor. Ook zullen wij uitgedaagd worden om hierover na te denken. Daarna zal er ruimte zijn om na te praten en een drankje te doen in het Cultuurcafé.
This week on Thursday there will be a Collegetour about sexuality. This lecture will take place at the Student Chaplaincy at 8pm. A young, married couple will talk about sexuality, and how they dealt with this in their marriage and before their marriage. We will be challenged to think about this too. After that there will be the possibility to talk about it and to drink something at the Culture café.


06/03/2019

Verrassingsactiviteit

Teamwork, samen de schouders eronder en een berg werk verzetten. Daar draaide de verrassingsactiviteit afgelopen donderdag om. Het resultaat was een blinkend schone kelder en een hoop voldane gezichten. Iedere donderdag mogen wij gratis en voor niets gebruik maken van de ruimtes onder de Maria Geboortekerk. Als blijk van dank hebben we samen de boel gepoetst en opgeruimd, tot de pindanootjes onder de bank en de spinnenwebben in de hoeken van de wc aan toe. De Suske & Wiskes staan nog net niet op alfabetische volgorde, maar alles ziet er weer piekfijn uit. Hard werk moet beloond worden, dus tijdens de borrel werd getrakteerd op worstenbroodjes en speciaalbier.

Als we dinsdag helemaal moe zijn van alle polonaises en verkleedpartijen, begint aankomende woensdag de Veertigdagentijd. Dat betekent ook dat de Paasdriedaagse in zicht komt! Vergeet vooral niet iedereen in je omgeving nog eens aan te schieten en te stimuleren zich op te geven. Als je flyers in je eigen kerk wil leggen hoor ik het graag, dan kan ik ze aan je meegeven.

Deze week hebben we niet 1, maar 2 activiteiten! Donderdag is er kringavond, waarna iedereen uitgenodigd is om te borrelen. Er zullen ook mensen van Happietaria, een pop-up restaurant project, zijn om ons uit te nodigen hun team komend jaar te versterken. Zondag is de Verdiepingsdag met Jongeren Bisdom Den Bosch, met het thema ‘Tune your identity!’ Je kunt je hiervoor nog aanmelden tot 6 maart!
This week there are 2 activities on our calendar! This Thursday after the circle, there is the opportunity to drink and chat with each other, so feel welcome to join! There will also be some members of Happietaria, a pop-up restaurant project in Nijmegen, at the drink, to invite us to join their team next year.


26/02/2019

Lenteweer

Het voorjaarsweer doet ons ook alvast weer een beetje aan Pasen denken. Nog maar een week en dan gaat de Veertigdagentijd beginnen. Zijn jullie al bezig om voornemens te maken om deze tijd optimaal te benutten? Misschien wil je wel meer bidden, meer Bijbellezen, minder je telefoon gebruiken, minder snoepen, meer geld geven aan goede doelen. Dat laatste kon vorige week tijdens de broodjesverkoop van RAGweek prima! De knakworsten gingen op als zoete koek. Heb je wat motivatie nodig om aan de Vastentijd te beginnen? Bekijk dan het filmpje van deze week.

Ik hoop jullie allemaal aankomende donderdag bij de verrassingsactiviteit in de kelder van de Maria Geboortekerk te zien! Verder wil ik jullie aandacht vestigen op de vele leuke activiteiten die in het verschiet liggen: zondagsactiviteit met Jongeren Bisdom Den Bosch, de Paasdriedaagse en nog veel meer!


19/02/2018

Valentijn…

De lente hangt in de lucht! En ook een beetje liefde misschien? Vorige week tijdens het Valentijnsdiner was het in ieder geval enorm gezellig! De mis & diner commissie had alles tot in de puntjes verzorgd, zodat de speeddaters konden genieten van een heerlijke lasagne na het vieren van de mis. Bij iedere gang schoven we een plekje op om een andere KSN’er te zien kauwen en een leuk gesprek aan te gaan. Ook mochten we weer veel externen ontvangen en heb ik ook van hen niets dan positieve reacties gehoord! Terwijl de afwas wat doorzettingsvermogen vergde, kon een groepje mensen alvast in gesprek gaan met Lisa en Job die vanuit de USR het medezeggenschap kwamen promoten. Heb je nog ideeën om onze universiteit te verbeteren? Neem contact op met Lisa de Jager van CSN.

Vanavond heb je de kans om eens een kijkje te nemen bij Ichthus tijdens Buurten bij de Buren! De avond zal bestaan uit samenzang, een lezing en een borrel. Het zou leuk zijn om hier ook KSN te presenteren met een aantal mensen!

Donderdag gaan we units uit de pan eten! Voor een klein bedrag kun je een broodje knakworst voor het goede doel kopen tijdens de borrel. Neem hiervoor contant geld mee. De borrel donderdag begint weer om 21.00 en is gewoon in de kelders van de Maria Geboortekerk te Nijmegen.
Thursday you can eat units out of the saucepan! For a small amount of money, you can buy a hotdog for charity during the drinks. (Take some cash for the hotdogs!)  Our basement  of the Maria Geboortekerk in Nijmegen is open at 9pm for the drinks.